Domaća preduzeća u Poslovnoj zajednici AER-a

Bez autora
Apr 28 2014

Potpredsednik Skupštine Vojvodine Đorđe Milićević i generalni sekretar Skupštine evropskih regiona (AER) Paskal Gergen razgovarali su danas u Novom Sadu o mogućnostima učešća domaćih privrednih subjekata u Poslovnoj zajednici AER-a. Reč je o novom projektu AER-a.Na sastanku je istaknuta važnost nastavka zajedničkog rada na ostvarivanju započetih i novih regionalnih projekata, u kojima mogu da učestvuju i predstavnici Vojvodine i Srbije. Jedan od osnovnih ciljeva te zajednice, čije je sedište u Peskari, u italijanskoj regiji Abruco, jeste da podstakne i unapredi regionalno poslovanje malih i srednjih preduzeća u Evropi.

Domaća preduzeća u Poslovnoj zajednici AER-aPotpredsednik Skupštine Vojvodine Đorđe Milićević i generalni sekretar Skupštine evropskih regiona (AER) Paskal Gergen razgovarali su danas u Novom Sadu o mogućnostima učešća domaćih privrednih subjekata u Poslovnoj zajednici AER-a.

Kako je saopštio Biro pokrajinske vlade za odnose s javnošću, reč je o novom projektu AER-a. Na sastanku je istaknuta važnost nastavka zajedničkog rada na ostvarivanju započetih i novih regionalnih projekata, u kojima mogu da učestvuju i predstavnici Vojvodine i Srbije.

Jedan od osnovnih ciljeva te zajednice, čije je sedište u Peskari, u italijanskoj regiji Abruco, jeste da podstakne i unapredi regionalno poslovanje malih i srednjih preduzeća u Evropi.

Takođe nastoji da pomogne njihovu promociju među 230 regija članica AER-a i da im pruži odgovor na pitanje kako da u aktuelnim tržišnim uslovima dobiju nove poslovne mogućnosti.

Milićević je izrazio zadovoljstvo time što je u okviru AER-a formirana poslovna zajednica čiji je rad jedan od prioriteta prema evropskoj ekonomskoj strategiji za ovu godinu.

On je istakao da će, kao potpredsednik pokrajinske skupštine, učiniti sve da Poslovna zajednica AER-a "u našem region i našoj državi shvati na najbolji mogući način".

Milićević je predložio da se u pokrajini održi zajednički sastanak predstavnika malih i srednjih preduzeća iz Vojvodine i Srbije i Poslovne zajednice AER-a radi predstavljanja načina njenog rada i uslova za saradnju.

Gergen je podržao tu ideju, a sagovornici su se načelno dogovorili da taj skup bude održan u septembru.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik